Пиша за.. „Синя кръв“ и „Маскарад“ от Мелиса Де Ла Круз

dftg

Прочетох доста отрицателни мнения за тази поредица, но въпреки това явно не можаха да ми повлияят и все пак останах доста удивена от нея. Определено ми хареса. Различна история, която е съчетание между тъмната вампирска страна и небесната – ангелите. Авторката умело ги свързва в един свят, прави ги едно и може би точно това ми допадна най-много. Коктейла вампир-ангел се оказа изненадващо приятна.

Историята разказва за Скайлър Ван Алън – на пръв поглед обикновена ученичка, учеща в не дотолкова обикновено училище и оказваща се полу-вампир със синя кръв във вените си, която освен че има страшно намусена баба, се е сдобила и с куче ангел пазител.

Да, може би звучи малко натруфено, но пък гарантирам, че е вампирска поредица с напълно нови на вид вампири – красиви, както винаги, добри или лоши, прераждащи се и разбира се, имащи врагове! Това са среброкръвните, които са покварени синьокръвни пиещи кръвта на собствения си вид. И точно, когато Скайлър научава потресаващата за нея новина, че е синьокръвен вампир, покварен от нейната раса я напада. За да я убие – но защо питам аз и отговор не можах да намеря (чакам с нетърпение другите книги).

Честно да си кажа, животът на Скайлър ми се струва доста скучен. Някак си не можа да ме трогне още отначало главната героиня. Твърде невинна, твърде добра, твърде….себе си. В другите все някъде намираш малко интрига, нещо интересно, а Скайлър ми доскучаваше от време на време.

И двете книжки ги прочетох доста бързо, защото стилът на Мелиса е доста опростен, поне според мен. Втората книга определено ме грабна повече от първата, макар че всичко се случваше толкова бързо, а пък аз искам малко тръпка, да ти повдигне любопитството с нещо, но не – в едната глава решават какво да правят, в другата вече е свършено. Има, няма 3 страници разлика между двете!

Корицата – прекрасен дизайн. Гледах и други корици на книгата, но нашите според мен са най-красиви. Макар, че признавам – първата повече ми допада. Момичето се приближава до представите ми за Скайлър. Харесва ми приятният бял цвят. Супер са!

Излишно е да споменавам, че на пазара излизат вампирски романи, чието съдържание е почти едно и също. Четеш, четеш, но накрая ти доскучава и искаш нещо ново и оригинално. Аз го открих в „Синя кръв” и „Маскарад”, макар и поне малка част от това, което ми се иска и все пак го има. Ще следя поредицата непременно!

Поздрави,

SelfishBookworm

Реклами

6 comments on “Пиша за.. „Синя кръв“ и „Маскарад“ от Мелиса Де Ла Круз

 1. Христина Стоямова каза:

  дали скоро в България ще излезе трета част „Откровения“ ????

  • SelfishBookworm каза:

   Не зная. След като прочетох „Маскарад“, толкова много ми хареса, че веднага започнах да търся дата за излизане на следващата книга, но уви, дори след като зададох въпроса си към издателството, те не ми отговориха. Явно няма да е скоро. Но ние ще продължаваме да чакаме 🙂

   • Скайлър каза:

    Просто нямам търпение за третата книга, дано да излезе скоро!!!

 2. Йоана К. каза:

  Уникална поредица.. Аз ненавиждам книги и филми за вампири и създания от този вид. Гледах първата книга няколко седмици в магазина, защото ме привлече корицата и накрая си я купих. След като прочетох първа глава бях омагьосана и не можех да спра да чета. Нямам търпение да излязат останалите книги на български.. Ако някой се чуди дали да прочете поредицата „Синя кръв“ да не се чуди въобще, а да започва! 🙂

 3. ВениК. каза:

  Дали скоро ще излезе третата книга?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s