Пиша за.. „Златният град“ от Джон Туелв Хокс

1641_pic_1  „Златният град” е един откровен трилър за света в който живеем. Той засяга истината за нашата свобода – във всеки аспект на живота ни. Или поне половината от нея.

  Книгата е с втъкани фантастични нишки. Въпреки това, ни показва една до болка позната истина. Ние не сме свободни, само привидно сме такива. Светът, който населяваме, се ръководи от бедни души, които са готови да жертват всичко в името на влияние.

  Сюжетът се върти около двама братя, Гейбриъл и Майкъл, наричани Странници. Техните възможности са отвъд тези на обикновените хора. Например, да се отделят от телата си и да пътуват в други светове. Биват пазени от хора, наречени арлекини, чиито имена са не по-малко странни от тях самите. Арлекините са бойци, странниците са спасители. Или поне повечето.

  Двамата братя са коренно различни. Единият иска надмощие над целия свят. Предизвиква епидемии и катаклизми, за да манипулира хората да потърсят помощ. Помощ, която включва имплантиране на чипове и постоянно следене в името на една фалшива безопасност.
Другият се бори за свободата на човечеството, което бива наблюдавано от Голямата машина. Следи се всичко, дори и онова кафе, което си купил сутринта на път за работа.

  Сега двамата се изправят един срещу друг. Благородната мисия срещу световното влияние. И читателя неизменно знае първи кой ще победи.

  Тази книга ми беше подарък. Не си падам по трилърите и много често го казвам. Всъщност тя е завършек на поредица. Това значи, че не съм чела предишните две книги. На моменти се губех в историята, просто защото ми беше непозната. Но, всичко наистина си струваше. Накара ме да се замисля за моята свобода, за света в който живея, и какво всъщност означава да си в безопасност.

  Книгата сякаш е призив. Към самите нас. Да се огледаме и да преценим – дали наистина сме свободни?

  • „Да се изгубиш означава, че се опитваш да намериш различен път.“

Поздрави,

SelfishBookworm

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s